Ora Online

Sa eshte ora?

🌐Ora Botërore

🇦🇱Tirana

🇳🇱Amsterdami

🇵🇾Asunsioni

🇬🇷Athina

🇮🇶Bagdadi

🇹🇭Bangkoku

🇷🇸Beogradi

🇩🇪Berlini

🇨🇴Bogotá

🇸🇰Bratisllava

🇭🇺Budapesti

🇦🇷Buenos Aires

🇷🇴Bukureshti

🇿🇦Cape Town

🇲🇦Casablanca

🇧🇩Dhaka

🇦🇪Dubai

🇮🇪Dublini

🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿Edinburg

🇻🇳Hanoi

🇨🇺Havana

🇫🇮Helsinki

🇪🇬Kajro

🇻🇪Karakas

🇵🇰Karaçi

🇺🇦Kievi

🇩🇰Kopenhaga

🇲🇾Kuala Lumpur

🇪🇨Kuito

🇧🇴La Paz

🇵🇪Lima

🇵🇹Lisbona

🇬🇧Londra

🇺🇸Los Anxheles

🇸🇮Lubjana

🇪🇸Madridi

🇵🇭Manila

🇸🇦Meka

🇲🇽Meksiko

🇺🇾Montevideo

🇨🇦Montreali

🇷🇺Moska

🇮🇳Mumbai

🇺🇸Nju Jork

🇳🇴Oslo

🇫🇷Parisi

🇱🇻Riga

🇧🇷Rio de Zhaneiro

🇮🇹Roma

🇺🇸San Francisco

🇨🇱Santiago

🇩🇴Santo Domingo

🇰🇷Seuli

🇨🇳Shangai

🇸🇬Singapori

🇧🇬Sofja

🇹🇷Stambolli

🇸🇪Stokholmi

🇦🇺Sydney

🇹🇼Taipei

🇪🇪Talini

🇬🇪Tbilisi

🇮🇷Teherani

🇮🇱Tel Aviv

🇯🇵Tokio

🇨🇦Toronto

🇵🇱Varshava

🇱🇹Vilnius

🇦🇹Vjena

🇳🇿Wellington

🇮🇩Xhakarta

🇭🇷Zagrebi

Çfarë Është Ora?

Ora është një pajisje mekanike ose elektrike, që është e dizenjuar për të matur kohën.

Cila Është Ora e Parë që Është Shpikur?

Pajisja e parë e përdorur për të matur kohën ishte një orë diellore, një pajisje që tregon kohën falë pozicionit të Diellit. Ajo shfaq pozicionin e hijes mbi një sipërfaqe të rrafshët gjatë një dite me diell. Nga ana tjetër, dihet gjithashtu se shumë qytetërime të lashta kanë përdorur metoda të ndryshme para orëve diellore, si gurët rrethorë për të përcaktuar eventet sezonale.

Çfarë Është Ora me Ujë?

Ora me ujë është ndër instrumentet më të vjetra për të matur kohën, së bashku me orët diellore. Ajo mat kohën falë rrjedhës së ujit, brenda ose jashtë një ene. Orët me ujë përdoreshin zakonisht në Greqinë e Lashtë, ku u paraqitën nga Platoni, i cili shpiku gjithashtu edhe orën me alarm me bazë ujin.

Çfarë Është Ora Mekanike?

Ora mekanike mat kohën duke përdorur mekanizmin e kalimit, një teknologji e rëndësishme që mundësoi zhvillimin e të gjithë orëve mekanike. Ato e masnin kohën në mënyrë më të saktë se orët me diell, apo ato me ujë. Mendohet se ato janë shpikur në Europë, rreth fillim-shekullit XIV.

Çfarë Është Ora Lavjerrëse?

Ora lavjerrëse është një kohëmatës i saktë që përdor lavjerrësin si element për të kryer kohëmatjen. Ka shërbyer si pajisja standarde kohëmatëse në Europë qëkur u shpik në vitin 1656, nga orëbërësi hollandez, Christiaan Huygens, deri në vitet 1930. Për këtë arsye, shumë njerëz e vlerësojnë Huygens si shpikësin e orëve moderne, si edhe si një nga orëbërësit më të mirë të të gjitha kohërave.

Çfarë Është Ora Elektrike?

Ndryshe nga orët mekanike që funksionojnë nga varja e peshës, ora elektrike është një orë që funksionon me energji elektrike, e shpikur në vitin 1815 nga Francis Ronalds. Në vitet 1930, orët sinkrone elektrike zëvendësuan orët mekanike si pajisja standarde e kohëmatjes në botë.

Çfarë Është Ora e Kuarcit?

Ora e kuarcit është një orë me energji elektrike oshilatore, e cila funksionon nga kristali i kuarcit, një mineral i fortë kristalor i përbërë nga atome silikoni dhe oksigjeni. Ora e parë e kuarcit është krijuar në vitin 1927 në Laboratorët "Bell Telephone".

Çfarë Është Ora Atomike?

Ora atomike është një lloj ore që përdor tranzicionet atomike për të matur kohën saktësisht. Sot, orët atomike janë pajisja më e saktë kohëmatëse për përdorim praktik.

Çfarë Është Ora Online?

Ora online është një orë dixhitale që mund të shfaqë kohën aktuale në kompjuterin tuaj në sekonda, si edhe datën.

Si Përdoret Ora Online?

Ndryshe nga Kohëmatësi Online, ju nuk duhet të bëni asgjë në veçanti për të përdorur Orën Online. Ajo tregon në mënyrë automatike kohën reale duke u bazuar në kohën e kompjuterit tuaj dhe mund ta shfaqë orën në shifra të mëdha në ekranin tuaj, pasi është e mundur ta shfaqni gjithashtu në ekran të plotë.

Cili Është Ndryshimi Ndërmjet Orës Analoge dhe Orës Dixhitale?

Ora analoge është një lloj ore, ku koha shfaqet falë akrepave që rrotullohen rreth një fushe, duke treguar një numër. Ora dixhitale është një orë që e shfaq kohën në mënyrë dixhitale në një ekran, i përbërë zakonisht nga një lloj qelqi i veçantë që rrezaton dritë.

Cili Është Ndryshimi Ndërmjet një Ore dhe një Kronografi?

Ora standarde tregon vetëm kohën, ndërsa kronografi është një kohë-regjistrues që mund të përdoret si kronometër dhe një orë ekrani.